Home > Upcoming Events > Лекция по история / Bulgaria the Beginning Lecture
05 June, 2021
5:00 pm

Скъпи семейства,

„Как започна всичко-Великото преселение на народите и създаването на българската държава” с Илия Курто Пелле, Класически факултет, Принстънски Университет

5 юни (събота), 17.00 часа

Времетраене: 60 мин.

Език: Български

Връзка към зум среща

„Как започна всичко” е първата лекция от поредица лекции, която Илия Курто Пелле е подготвил и иска да сподели с български ученици в САЩ, които се интересуват да разберат повече за историята на тяхната родина.
Гостите ни ще научат малко известни исторически факти от преди създаването на българската държава. Това включва нови теории за произхода на славяните,
реконструкция на етапите на българското преселение и произхода на българите, която може да послужи като коректив на остаряла информация в редица издания, публикувани в България.

Илия Курто Пелле е възпитаник на Националната Гимназия за Древни Езици и Култури “Константин-Кирил Философ” в София, в момента е студент по класически науки в Принстънския Университет в град Принстън, Ню Джърси.
Владее 10 езика и е специалист по българска и средновековна история и нумизматика с фокус изучаването на прехода от Късната Античност към Ранното Средновековие на Балканите.
Настоящият му академичен проект е концентриран върху изучаването на трансформацията на Балканската аристокрация между 3. и 7. век.

Лекцията е подходяща за ученици и родители. Ще имате възможност да зададете въпроси и споделите мнения. Целта на тази лекция е да послужи
за основа за изграждане на интегрирано съдържание за обучение на български ученици в Съединените Щати по история и цивилизация.

Българско училище „Зора“ Филаделфия има честта да бъде виртуален домакин на тази чудесна инициатива.

Очакваме Ви с радост във виртуалната зала в събота, 5 юни от 17.00 часа Източно Американско време (EST)!

С уважение, Училище„Зора“, Филаделфия

 

This is an invitation to a historical lecture in Bulgarian to be held on June 5 at 17:00 EST.